Bureau Jeugdzorg Drenthe vreest ontslagen
Gepubliceerd op 19 nov 2013
Bij Bureau Jeugdzorg in Drenthe dreigt ontslag voor een groot deel van de medewerkers als in 2015 de jeugdzorg wordt gedecentraliseerd.

Net zoals alle andere 14 Bureaus jeugdzorg vreest ook Bureau Jeugdzorg Drenthe voor ontslagen. Bureau Jeugdzorg Drenthe wil praten met gemeenten, omdat het nog onduidelijk is wat de gemeenten in onze provincie gaan doen.
Lees Meer: http://www.antibjz.nl/page/articles.h...

https://www.youtube.com/watch?v=N0KW02tVkaA

'Jeugdzorg gedoogt seks'
Door: De Pers Gepubliceerd: maandag 7 april 2008 09:40 Update: maandag 7 april 2008 10:03
Bureau Jeugdzorg gedoogt seksuele relaties tussen minderjarige, in een pleeggezin ondergebrachte meisjes en meerderjarige jongens.  
Dat schrijft de Telegraaf
 
Volgens jeugdzorg is het 'noodgedwongen, uit angst dat de meisjes weglopen uit pleeggezinnen' en 'bij hoge uitzondering'. De betreffende meisjes mogen bijvoorbeeld eens in de maand bij de jongen logeren, mits ze een prikpil bij de huisarts halen of gecontroleerd anticonceptiepillen slikken. De relatie mag ook worden voortgezet als ouders van het betreffende meisje het er niet mee eens zijn.  
 
Volgens directeur Cees Wierda van Bureau Jeugdzorg Drenthe moeten voogden dergelijke relaties soms toestaan omdat de kans anders groot is dat een meisje wegloopt uit een pleeggezin. "Indien we dan niet gezorgd hebben dat ze tenminste anticonceptie gebruikt, is de kans levensgroot dat een cliënt zwanger wordt. Niet zelden geven meisjes aan dat ze zwanger worden als oplossing van hun problemen zien."  
"Het is altijd een individuele afweging”, zegt directeur Greet Bouwman. “Een relatie tussen een 15- en 21-jarige wordt niet per se verboden. Het meisje van 15 jaar kan volwassen zijn voor haar leeftijd."   
 
Nieuwe naam jeugdzorg Drenthe
Geüpload door rtvdrenthe op 5 apr 2008
Stichting Jeugdzorg Drenthe verandert over een paar maanden haar naam. 
De stichting moet dan Yorneo heten. Yorneo is samengesteld uit de woorden "your" en "neo" en dat betekent "jij" en "nieuw". De Stichting kiest voor een naamsverandering door de verwarring met de organisatie Bureau Jeugdzorg Drenthe. De nieuwe naam Yorneo wordt per 1 juni ingevoerd. De naamsverandering kost Stichting Jeugdzorg Drenthe in totaal 120.000 euro.
jeugdzorg_uitvoeringsprogramma.pdf
534 downloads
2007 Uitvoeringsprogramma opgroeien 2007.doc
518 downloads