België
Directeur jeugdinstelling verdacht van meervoudig kindermisbruik
Bewerkt door: Kristien Gijbels Morato, Sven Van Malderen
21/08/12 - 11u25  Bron: belga.be
 
UPDATE
De directeur van jeugdinstelling Liaan in Eke bij Gent heeft een klacht wegens kindermisbruik aan zijn been. De man is zelf ook pleegouder. Er loopt nu een onderzoek tegen hem wegens mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat bevestigt het Gentse parket, maar verdere informatie komt er in het belang van het onderzoek voorlopig niet. De klacht is recent en zou het misbruik van meerdere kinderen omvatten.

Directeur A.B. had jarenlang de leiding over een instelling waar permanent een dertigtal zeer kwetsbare kinderen verblijven. De ouders zijn uit de ouderlijke macht ontzet, waardoor de minderjarigen voltijds aangewezen zijn op de instelling en haar begeleiders. "Als pleegouder ving hij ook prille tieners op in zijn eigen woning. Deze kinderen zijn na de klacht meteen weggehaald door de Gentse jeugdrechtbank", klinkt het. Volgens een collega ligt echter ook de piste van een "misnoegde tiener die wraak wil nemen omdat hij zich onheus behandeld voelt" nog open.

De speurders voeren een grondig onderzoek en gaan na of er sprake is van verschillende feiten en meerdere slachtoffers. De klacht zou de voorbije maand ingediend zijn, maar het parket geeft ook daarover geen informatie in de huidige stand van het onderzoek. De directeur  heeft voorlopig een andere opdracht gekregen en komt niet meer in contact met minderjarigen.
Jeugdrechter 'Verschrikkelijk hoe wij moeten sollen en leuren met kinderen'.doc
417 downloads
Duitsland
Video: Das Leiden der Kloster-Kinder - Die dunkle Geschichte von Schönbrunn
Geupload op 17 dec. 2010
Wie haben die es getrieben und die Nonne steht auch heute noch zu diesem Schwein.Dann ist sie auch nicht besser.Das ist die Kirche. Amen.
Jahrzehntelang waren die Akten der ermordeten Kinder von Schönbrunn bei Dachau weggeschlossen. Sie waren behindert oder psychisch krank und lebten in einem katholischen Heim - bis dessen Leiter, Prälat Josef Steininger, sie in den Tod schickte
Als slaven behandeld in een Duits kindertehuis.doc
416 downloads
Der Fall Claudia und T. (6) Renneberg - Flucht vor Behörden, Gutachter und Priester - Die Tragödie v
420 downloads
Duitse kinderen naar jeugdzorg gestuurd vanwege thuisonderwijs.doc
424 downloads
Trotz Missbrauchs von 13-Jährigem muss Essener Erzieherin nicht in Haft.doc
418 downloads
Transitie_Jeugdzorg_in_Europa_versie_2_0.pdf
595 downloads

Maak jouw eigen website met JouwWeb